Make your own free website on Tripod.com

deo sajta posvecen aktuelnim zbivanjima i pricama

 

 

 

HOME PAGE
AKTUELNOSTI
SLIKA U SLICI
 
 
KONTAKT

STA SE STVARNO DESAVALO U DEMOKRATSKOJ STRANCI?

 

2. Djindjiceva obecanja

 

   U naletu optimizma, Djindjic je proslog leta mnogo toga obecavao. Stvarno, tada su stvari izgledale nesto drugacije. Bilo je to vreme pred pocetak "velikih" mitinga SZPa.

   Obecanje je glasilo: "Ako Milosevic ne sidje sa vlasti do kraja godine, dajem ostavku na mesto predsednika DSa."

   Posle skoro 3 meseca bombardovanja i povlacenja VJ sa Kosova, mozda je stvarno i izgledalo da je tako nesto moguce, ali...

   Kao sto ce se kasnije videti, nije bilo tako. Milosevic je u tom trenutku jos bio veoma jak i opsana protivnik. Pazljivo birajuci sredstva zastrasivanja, uspeo je da za manje od mesec dana razblazi mitinge SZPa, da je na njih dolzilo jedva nesto vise od 2000 ljudi. Za promene premalo.

   Ponovo sledi zatisje od mesec dana, da bi pred samu Novu godinu bilo potegnuto Djindjicevo obecanje, i to od strane Slobodana Vuksanovica, dotadasnje Djindjiceve desne ruke. Mnogi su to komentarisali: "Kako dosao, tako otisao." U sveopstoj ucmalosti, Djindjic na precac donosi odluku o povlacenju, ali zeli da on odredi naslednika.

   Dva dana zaredom je bezupesno vodio razgovore sa Miroljubom Labusom, veoma cenjenim intelektualcem u DSu, koji se pre nekoliko meseci povuka iz aktivnog bavljenja politikom. Labus nije hteo ni da cuje za tako nesto.

   Djindjicu nije nista drugo ostalo nego da se suoci sa svojim clanstvom, i bas u tom trenutku se klupko oko Vuksanovica odmrsilo...

 

NASTAVAK: Vuksanovic kao marioneta