Make your own free website on Tripod.com

deo sajta posvecen aktuelnim zbivanjima i pricama

 

 

 

HOME PAGE
AKTUELNOSTI
SLIKA U SLICI
 
 
KONTAKT

STA SE STVARNO DESAVALO U DEMOKRATSKOJ STRANCI?

 

4. Familija Boskovic kao glavni sponzor

 

   Vuk i Danica Draskovic ulecu u celu pricu kao prijatelji sa Kopcalicom, i kao moguci inicijatori cele stvari oko Vuksanoviceve kandidature.

   Posto je za kandidaturu ipak potrebno mnogo novca, Danica se obraca svojoj familiji u Crnoj Gori za finansijsku potporu. Iz Crne Gore u dve ture stize ni manje ni vise nego pola miliona DEM. U prvoj turi 400.000 DEM, dok je u drugoj stigao ostatak.

   Ne znajuci sta i kako da radi sa tolikim parama, Kopcalic i Vuksanovic krecu od opstinskog do opstinskog odbora i pokusavaju mitom da pridobiju sto veci broj glasaca.

   Sve se zahuktava. Odbornicima je nudjeno od 500 DEM pa navise za njihov glas. Neki su sve to gledali kao na provokaciju, dok su drugi uzimali bez pitanja. Dolazilo je i do nemilih scena, kao na primer u Sabcu. Tamo su i Kopcalic i Vuksanovic najureni naglavacke.

   Vuksanovic je "svoj ogranak" stranke odvojio u posebnu kancelariju koju je iznajmio u strogom centru Beograda, u ulici Srpskih vladara.

   Vreme je isticalo do sednice glavnog odbora DSa.

   Glasovi su bili tu, i po proceni samog Kopcalica, imali su potrebnu vecinu da nadglasuju "djindjicovce". Ogromna suma je ulozena u sve ovo. Ako se zna da glavni odbor stranke ima oko 1100 clanova, a da je Kopcalic mislio da vec ima u saci 60%, onda se moze pretpostaviti koliko je para utroseno.

   Vuksanovic se nekoliko puta pojavljivao na Studiu B, gde je uljudnim glasom obajsnjavo zasto je dobro za DS da Djindjic ode. U jednom navratu mu je drustvo pravio i Dusan Mihajlovic, predsednik Nove demokratije.

   Na nedelju dana pred sednicu GO, Kopcalic se obraca Danici Draskovic sa molbom za jos para. Kao odgovor, preko crnogorske veze dobija jos 100.000 DEM koji su posluzili da se isfinansiraju pamfleti i video-kasete koji su deljeni clanstvu poslednje nedelje pred izbore.

   Na video-kasetama je bio promotvni materijal Vuksanovica koji se iskljucivo sastojao od pokazivanja neispunjenih obecanja Zorana Djindjica. Kasete su radjene u profesionalnom stilu, i po nekim vestima, za video-kasete je bio zaduzen Milutin Randjelovic, vlasnik distributerske kuce Metro filma, inace uticajniji clan u SPOu.

 

NASTAVAK: Vreme je za obracun