Make your own free website on Tripod.com

deo sajta posvecen aktuelnim zbivanjima i pricama

 

 

 

HOME PAGE
AKTUELNOSTI
SLIKA U SLICI
 
 
KONTAKT

KINESKA AMBASADA OBJAVILA DA KINEZI U JUGOSLAVIJU DOLAZE U POSETU RODBINI I PRIJATELJIMA

 

   Kineska ambasada je u kratkom saopstenju danas demantovala vest da kineski drzavljani masovno primaju nasa drzavljanstva.

   U saopstenju se kaze da je broj kineskih drzavljana koji su primili nase drzavljanstvo sasvim normalan za drzavu nase velicine, i da to nije nikakva cudna stvar. Po njihovim tvrdnjama, radi se o broju koji svakako ne moze da bude dovoljan da bi se uticalo na stanje glasackog tela. Po tvrdnjama kineske ambasade, nesto manje od 10.000 Kineza je primilo ili treba da primi nase drzavljanstvo.

   Takodje, u saopstenju se dalje kaze da se trenutno u Jugoslaviji nalazi nesto veci broj Kineza iz razloga sto je trenutno u Kini vreme godisnji odmora. Zbog toga se veci broj kineskih drzavljana nalazi u Jugoslaviji u poseti svojoj rodbini i prijateljima.

   Po nezvanicnim informacijama, vreme godisnjih odmora u Kini je septembar-novembar.

 

Dolazak u Jugoslaviju preko agencije

 

   Poslednje informacije kojima raspolazemo govore da se trenutno u Jugoslaviji nalazi izmedju 60.000 i 70.000 Kineza, od kojih vise od 80% imaju ili trebaju da dobiju nasa drzavljanstva.

   Po sporazumu izmedju nase i kineske vlade, oformljena je agencija sa sedistem i Kini koja ce se baviti dovodjenjem Kineza u Jugoslaviju. Ta agencija u svojim reklamnim posterima, kojima je izlepljena cela jedna provincija, tvrdi da je Jugoslavija obecana zemlja, i da Kineze tamo ocekuje garantovana zarada.

   Agencija se nada da ce do juna ove godine pokriti jos jednu provinciju, cime bi se znatno povecao broj Kineza koji dolaze u Jugoslaviju.