Make your own free website on Tripod.com

deo sajta posvecen aktuelnim zbivanjima i pricama

 

 

 

HOME PAGE
AKTUELNOSTI
SLIKA U SLICI
 
 
KONTAKT

OPOZICIJA KOD NAS: TRENUTNA SITUACIJA

 

   Posle silnih godina, opozicija i oni koji se bar tako osecaju su se konacno poceli dogovarati, oko zajednickog delovanja, pocetkom januara. Neki su to docekali sa olaksanjem, dok su neki sumnjicavo vrteli glavom tvrdeci da je tako nesto nemoguce. Ko je bio u pravu, pokazace vreme. Sad je trenutak da se sagleda trenutna situacija.

 

1. Jedan protiv svih i svi protiv jednog

 

   Godine su ostavile duboke brazde u odnosima izmedju pojedinih stranaka u okviru nase opozicije. Pre svega se to odnosi na "otpadnike" iz pojedninh stranaka koji su sad prinudjeni da rade sa svojim bivsim strankama. I dok neki nemaju problema sa tim, drugi imaju nepremostive prepreke. Micunovic-Djindjic-Kostunica-Batic su pravi primer kako se moze raditi zajedno, iako su sva cetvorica potekli iz DSa. Sa druge strane imamo tandem Draskovic-Velimir Velja Ilic (gradonacelnik Cacka), koji definitivno ne moze da radi.

   Neprijateljstvo Draskovica i Velje Ilica datira jos od raspada Koalicije ZAJEDNO, kad je Ilic uspeo da se otcepi od SPOa i osnuje svoju stranku SPO Zajedno. Ne dugo zatim, zbog samovolje Ilica, ta stranka se raspala na dva dela, i on postaje jedan od osnivaca i kopredsednik Nove Srbije, stranke u sastavu SZPa. Sam Ilic je veoma problematicna licnost. Covek je nezgodne i veoma temperamentne naravi.

   Draskovic i Ilic, tj. tacnije njihova obezbedjenja, su imali i fizicki obracun na cuvenom Preobrazenskom mitingu prosle godine u Beogradu. Potvrdu tog sukoba predstavlja i insistiranje Draskovica da Velja Ilic ni pod kojim uslovima ne sme da govori na mogucem zajednickom mitngu opozicije.

   Postoje i oni u SPOu koji tvrde da njihovu politiku ne vodi Draskovic, nego njegova zena Danica, te da je ona naredbodavac oko toga sta Vuk treba da radi. Pouzdano se zna da je sukob Draskovic-Ilic potekao od nje, posto se ona prvo sukobila sa Ilicem.

 

NASTAVAK: "Spijuni poput nas"