Make your own free website on Tripod.com

deo sajta posvecen aktuelnim zbivanjima i pricama

 

 

 

HOME PAGE
AKTUELNOSTI
SLIKA U SLICI
 
 
KONTAKT

OPOZICIJA KOD NAS: TRENUTNA SITUACIJA

 

2. "Spijuni poput nas"

 

   Mnogi ljudi ne mogu jos uvek da izbrisu dve stvari iz glave. Te dve stvari su Momcilo Perisic i njegov blizak odnos sa Slobodanom Milosevicem i Vuk Draskovic i njegov boravak u Saveznoj vladi.

   Momcilo Perisic je covek koji je pre svega vojno lice, i neke njegove ranije izjave i podrska sadasnjem predsedniku SRJ, mogu biti protumacene kao izjave nacelnika General staba upucene svom vrhovnom komadantu. Medjutim i to je dovoljno da Perisic bude zigosan za ceo svoj politicki zivot. U toku sastanaka opozicije on najmanje prica, retko kad i ulazi u diskusije. On je jedini koji nije potpisao sporazume opozicije. Za jednog relativno mladog politicara, ide veoma ostrom ivicom zileta. Zbog toga su mnogi na sastancima nepoverljivi prema njemu. Po nekim izvorima neke stranke su trazile da se njegova stranka i on ne pozivaju na dalje sastanke. Medjutim sa druge strane, samo njegovo prisustvo moze znaciti plus opoziciji, jer koliko-toliko on uziva mozda i najveci ugled u narodu.

   Vuk Draskovicev i SPO-ov boravak u Saveznoj vladi je bio pun kontraverzi. Sam ulazak u Saveznu vladu je bio u najcudnijem mogucem momentu, kad su svi uveliko pricali o mogucem bombardovanju. Naredni meseci su prosli relativno tiho, da bi Vuk ponovo bio veoma aktivan u vreme Rambujea. Izlazak iz Vlade je bio podjednako cudan kao i ulazak.

 

NASTAVAK: Slobodan Milosevic, prvi covek opozicije