Make your own free website on Tripod.com

deo sajta posvecen aktuelnim zbivanjima i pricama

 

 

 

HOME PAGE
AKTUELNOSTI
SLIKA U SLICI
 
 
KONTAKT

OPOZICIJA KOD NAS: TRENUTNA SITUACIJA

 

3. Slobodan Milosevic, prvi covek opozicije

 

   Vecita enigma nase opozicije je Slobodan Milosevic. Ta harizmaticna figura, koja je vodila ovu zemlju u vremenu koje je sama stvarala, je covek od koga delovanje nase opozicije mnogo zavisi.

   Nema lidera opozicionih stranaka koji na ovaj ili onaj nacin nije bio vezan za Milosevica. Ali sada kad je opozicija koliko-toliko resena da deluje u zajednici, i kad je dogovoreno da se Milosevic ne kontaktira, neki su se usudili i presli preko svega tog.

   Radi se o Vuku Draskovicu, koji je imao sastanke sa Milosevicem jednom pocetkom februara i drugi put pocetkom marta.

   Prilikom prvog sastanka, Draskovic je po svim izgledima bio na informativnom razgovoru, posto nikakvih promena nije bilo u njegovim stavovima. Medjutim po saznanju za ovaj sastanak, mnogi opozicioni lideri su se veoma uskomesali, dok je najzesci bio Momcilo Perisic koji je pretio da ce napustiti sve. Medjutim, ubrzo je smiren, i odluceno je da se ne izlazi u javnost sa ovim.

   Drugi sastanak Drskovica sa Milosevicem je pao u jeku razgovora o mogucem deveto martovskom mitingu. Po izvorima SPOa, na tom sastanku je Vuku predlozeno da SPO zameni SRS u Republickoj vladi, a njemu samom je nudjeno mesto premijera. Medjutim, ova vest je krajnje neproverena. Posle toga, primetna je bila promena u ponasanju Draskovica na sastancima opozicije. Trazio je tacno ono za sta je znao da niko nece pristati, da bi na kraju licno on rekao da od mitinga devetog marta nema nista. Ostatak celnika stranaka opozicije je presao i preko ovoga.

   Razlog cutanja opozicije o ovome, lezi u tome da, hteli to neki da priznaju, opozicije nema bez SPOa. Isto tako, nema narodnih masa na ulicama bez Draskovica.

   Pored Draskovica, i njegova zena Danica odrzava kontakte sa Mirjanom Markovic, zenom Slobodana Milosevica. Od pocetka ove godine imali su nekoliko susreta, koji su po izvorima iz SPOa bili vise nego produktivni.

 

NASTAVAK: Sta je sa ostatkom opozicije?